Ťažba Zcash je 4 krát výnosnejšia ako ťažba Bitcoinu

25.07.2018  /  Admin

Vzhľadom na to, že investorské nadšenie pre bitcoin sa v poslednom období výrazne znížilo a cena tejto kryptomeny výrazne klesla od začiatku roka, došlo zároveň k výrazne nižšiemu záujmu o ťažbu kryptomeny tohto druhu. Táto skutočnosť je spájaná okrem nižšieho výnosu Bitcoinu aj s rastúcimi nákladmi súvisiacimi s ťažbou ako sú potrebný hardvér a spotrebovaná energia. Výsledkom toho celého je, že ťažba Bitcoinu sa stala menej výnosnou, než sa pôvodne počítalo v rámci analýz tohto segmentu. Správa od poskytovateľa kryptonástrojov Anything Crypto naznačuje, že výnosy z ťažby bitcoinu predstavujú iba zlomok toho,  čo je možné dosiahnúť ťažbou populárneho altcoinu Zcash.

Údaje, o ktorých informoval Crypto Briefing, naznačujú, že ZEC je najziskovejšia digitálna mena, ktorú je možné momentálne ťažiť, pričom očakávané výnosy ďaleko presahujú ostatné krpytomince ako je Bitcoin alebo ethereum. K ťaženiu ZEC sa používa Antminer Z9 mini, pri ktorom je možné očakávať návratnosť investícií vo výške 8 000 dolárov v priebehu dvoch rokov  v závislosti od výšky investovaných prostriedkov. Táto miera návratnosti je v momentálne výrazne vyššia ako u konkurenčných mincí. Tieto očakávané zisky sú takmer trojnásobne vyššie ako v prípade použitia nástroja Antminer E3, pri ktorom sa očakáva výnos približne 2 800 dolárov v rovnakom časovom horizonte. Pre ťažbu bitcionu je výhľad ešte slabší, najvýkonnejším nástrojom GMO B2 a v prípade jeho použitia je možné očakávať výnos iba 1 500 USD za dva roky.

Na základe týchto prognóz je možné skonštatovať, že ťažba Zcash s najvýhodnejšími zariadeniami je o viac ako 400% výhodnejšia ako ťažba bitcoinu.

Je však nutné taktiež uviesť, že Anything Crypto očakáva zvýšenie ťažby Zcash a zmeny ceny tokenu, ktoré postupom času prinesie zníženie miery návratnosti. Za predpokladu 15% nárastu ťažby a 10% nárastu cien na mesačnej báze, miera návratnosti klesne na necelých 5 400 USD za dvojročné obdobie. Avšak, ak bitcoinci prevezmú podobné zmeny do ťažby bitcoinu, najviac optimistický zisk pre jeho ťažbu s GMO B2 bude len 283 dolárov.

Momentálne nie je jasné ako dlho bude trvať zisková fáza ťažby v aktuálnych hodnotách, nakoľko svet kryptomien je veľmi dynamický a náchylný na turbulencie, ktoré môžu významne ovplyvniť vývoj v tomto segmente.

Ostatné články evidované pod administrátorom webu, autorsky nezaradené. Máš chuť prispievať aj ty? Neváhaj nás osloviť.