Tipy ako začať podnikať na internete

14.08.2017  /  Redakcia

Prostredie internetu je veľmi dynamické, prispôsobivé a dá sa z neho veľa vyťažiť. Napríklad prostredníctvom podnikania, ktoré rozbehnete na sieti. Nemusíte otvárať kamennú pobočku a aj tak môžete získať dosah na státisíce až milióny zákazníkov. Poradíme vám ako začať.

Neurobte chybu hneď zo začiatku

Upriamiť svoju pozornosť hneď zo začiatku na produkt a nie na samotný trh by mohlo byť chybou, ktorá vás môže pripraviť o konečný úspech. Úspechu budete bližšie, ak spravíte prieskum trhu a identifikujete problém, ktorý bezúspešne rieši mnoho ľudí. Pýtajte sa čo ich trápi – riešia ako zaobstarať plošinové váhy? Pýtajte sa osobne a trebárs aj na internetových fórach. Hľadajte kľúčové slová, ktoré sú vyhľadávané, no neexistuje k nim dostatok relevantných stránok. Aj takto sa dá inšpirovať.

Web stránka by mala byť vizuálne príťažlivá

Keď máte vytipovanú skupinu potenciálnych záujemcov o váš produkt, ktorý by mohol byť odpoveďou na ich problémy, vytvorte si vlastnú web stránku. Webdesign by mal byť jednoduchý, trefný a pútavý, aby presne vystihoval ponúkanú službu, či tovar. Pamätajte, že úlohou webu je zachytiť pozornosť zákazníka, zachytiť a nepustiť. Hovorí sa, že ak sa to nepodarí do 5 sekúnd, zákazník odíde a už sa pravdepodobne nevráti.

Základom je jasná navigácia, prístupná na každej stránke aj pod-stránke. Na webe by mala byť možnosť registrácie-pre vás moment, kedy môžete získavať emaily nakupujúcich. Samotný nákup by mal prebiehať čo najjednoduchšie, maximálne dvomi kliknutiami.

Ide aj o obsah

Ale nie len vizuál vášho webu má potenciál predávať. Ľudia chodia na internet predovšetkým po informácie a ak im ponúknete zaujímavý a relevantný obsah, stúpne serióznosť vášho webu rapídnym spôsobom. V článkoch by ste sa mali zamerať na to ako služby či či užitočné aplikácie pre Android, ktoré ponúkate, môžu napomôcť riešeniu problémov vašich zákazníkov. Plusom bude, ak na stránku pridáte hodnotenia a recenzie samotných užívateľov. Spokojný zákazník je totiž najlepší marketingový nástroj, ktorý pozitívnu reklamu šíri dobrovoľne a zadarmo.

Ďalšie tipy ako na to

Ak chcete podnikať na webe, musíte počítať s neustálym učením sa nových vecí a techník ako SEO, či predaj po telefóne. Preto vám ešte napíšeme zopár tipov, ktoré nie len v začiatkoch budete môcť využiť:

• O tom, že ste profesionál, by mal svedčiť aj váš slovník a vyjadrovanie. Hovorové výrazy tu nemajú miesto, predávať bude len odborný, no všeobecne zrozumiteľný jazyk, ktorý ide priamo k jadru problému.

• Chcieť podnikať a nevyužívať pri tom sociálne siete je plytvaním ich potenciálu. Sociálne siete agregujú zaujímavé množstvá potenciálnych zákazníkov – oslovte ich prostredníctvom fotiek, či videí.

• Vďaka online podnikaniu môžete nabehnúť na tzv. pasívny príjem. Spoznajte affiliate marketing, zapojte sa do affiliate programu a profitujte z nákupov, ktoré zákazník vykoná cez váš partnerský odkaz.

Tieto články Vám prináša kolektív nášho neúnavného redakčného tímu. Máš záľubu v investíciach? Pridaj sa k nám aj ty.