Saxo Bank spúšťa súťaž k majsrovstvám sveta vo futbale

13.06.2014  /  Saxo Bank

Saxo Bank, vedúci špecialista na online trading a investície, vyzvala traderov, aby na základe ekonomických parametrov predpovedali výsledky Majstrovstiev sveta vo futbale. Súťaž bude založená na skupinách MS tak, ako sú rozlosované. Víťazná krajina každého zápasu bude určená podľa parametrov ako sú: relatívna sila rastu HDP, mena, akcie, inflácia, nezamestnanosť, komodity a ďalšie makroekonomické dáta. Parametre pre každú hru budú zvolené náhodne ráno v deň zápasu. Dve krajiny, ktoré sa dostanú z každej skupiny, budú tie s najlepším výkonom podľa našich trhovo-finančných parametrov.

Napríklad USA budú hrať v skupine G s Portugalskom. Ak bude zvoleným parametrom mena, bude víťaz určený na základe výkonu eura oproti doláru v deň zápasu. Traderi možno budú favorizovať dolár vzhľadom k jeho tichému jarnému comebacku, ale volatilita trhu zase možno hovorí trochu nečakane pre euro. Podobným spôsobom budú hodnotené ďalšie výsledky na základe najlepšieho výkonu akciového trhu alebo priemerného zisku dvoch kľúčových vývozných artiklov, napríklad bavlny či nafty.

Súťaž je otvorená pre všetkých návštevníkov platformy TradingFloor.com, ktorá je vlastne sociálno-obchodnou platformou Saxo Bank, ktorá umožňuje užívateľom z celého sveta zdieľať svoje obchodné stratégie a výkon v širokom spektre investičných nástrojov. Účastníkom sa stačí iba zaregistrovať a napísať tip na víťaza z 32 súťažiacich krajín. Na špeciálnej stránke https://www.tradingfloor.com/publications/world-cup-2014 nájdete interaktívne tabuľky a výsledky a zároveň bude stránka slúžiť aj ako fórum, kde môžu účastníci debatovať o výsledkoch zápasov.

Steen Jakobsen, hlavný ekonóm a CEO Saxo Bank hovorí: „Je veľa podobností medzi hrou na trhoch a kopaním do lopty. Španielsko síce od minulých majstrovstiev dominuje svetovému futbalu, ale jeho dominancia na horúcej brazílskej pôde nie je v žiadnom prípade zaručená. Dobre známa investičná poučka koniec koncov hovorí, že minulé úspechy nie sú zárukou úspechov budúcich. To isté platí aj pre futbal. Trhy aj výkonnostné športy podliehajú nepredvídateľným a rozvratným silám, vďaka ktorým je tipovanie víťazov veľmi ťažké. Futbal je aj naďalej hrou, ktorá baví nás všetkých. Keby boli politici a ich poradcovia aktívnymi futbalistami, pochopili by, že futbal má riešenie pre všetky svetové ekonomické problémy – silný tím má výbornú obranu, schopné individuality v strede ihriska a skvelých útočníkov. “